Contemporary Curves 2016-11-10T14:16:25+00:00

Project Description

Contemporary curves

A curved fronted contemporary new build required a design that reflected the stylish lines of the house and provided an easy flow between the different levels and areas of the garden.  With one of my clients hailing from Australia, it was important to make the garden a social space with an outdoor kitchen fitted with a pizza oven and grill for year round cooking and entertaining, as well as a separate space to lounge and relax.

A curved black limestone upper terrace wraps around the house and leads to the outside kitchen and dinning area, enclosed with tree ferns and grasses.

Whilst curved steps lead down from the glass folding doors to the semi-circular grey yorkstone seating area edged with black limestone setts and enclosed with lush planting.

A stone water feature, positioned in front of  a curved rendered white wall, provides soothing sounds whilst the grasses and agapanthus cast dancing shadows on the wall.  Garden lighting extends the use and enjoyment of the garden throughout the year.

In January 2015, I was thrilled to win the SGD Small Residential Garden Award 2014 for this garden.

Photos copyright Marianne Majerus

The design of this challenging ‘L’ shaped space unifies three distinct functional spaces which merge effortlessly through level change and the inclusion of lively textural planting. It has made use of all aspects of small-scalegarden living, from the connection and extension of the indoor living space to the detail and delight of close association planting.
Society of Garden Designers Judges