Olives By The Sea 2016-11-10T14:16:27+00:00

Project Description

Olives By The Sea

A contemporary low maintenance garden was designed for my clients to enjoy with friends and family whilst on holiday by the sea in Southwold, Suffolk.  With the beach only 30 meters away all the planting had to be tolerant of seaside conditions.

The design required a simple, strong layout with three distinct areas – low structural evergreen planting in loose stone close to the house provides year round visual interest whilst stepping stones lead to a paved sawn sandstone seating area which is partially enclosed with grasses and perennials and framed by two olive trees.

Adjacent to the seating area a carpet of lush lawn provides a space for the children to play.  Contemporary horizontal slatted trellis provides privacy and an attractive framework for fragrant climbers. Garden lighting extends the use and enjoyment of the garden throughout the year.