Project Description

Sinuous Path

A sinuous loose stone path edged with Corten steel and woodland planting beneath two towering lime trees leads from a reclaimed Yorkstone seating area outside the kitchen where my clients can enjoy a morning coffee, to a south-west facing circular entertaining area bathed in afternoon sunlight.  The path continues around this very narrow L-shaped garden to a separate entrance garden with a bespoke bike and bin store topped with a sedum roof and painted the same colour as the front door and bespoke planters. New traditional railings painted to tone in with the colour of the house provide a safe solution to a 2m deep light well, whilst pleached hornbeams enclose the garden and create a sense of privacy on the street side.  A subtle garden lighting scheme was designed to extend the clients’ enjoyment of the garden throughout the year.

I’m delighted that this garden was a joint winner for the SGD Garden Jewel Award 2017.  The judges commented :

‘The clever use of a difficult space creates a relaxing corner in a busy urban setting.  The sinuous path creates a lovely sense of journey and achieves an amazing amount of movement and flow in a space of this size and shape.’

Photos copyright Marianne Majerus & Sue Townsend