Project Description

The Decorative Screen Garden

A beautiful decorative steel screen in this small London garden forms the backdrop to the downstairs living area whilst at the same time concealing a storage shed for bikes and a BBQ  behind it.  When the glass doors are opened up the garden becomes an extension of the indoor living space.

Subtle garden lighting illuminates the screen and the planting creating a wonderful atmosphere and extending the enjoyment of the garden throughout the year.  The planting has strong evergreen architectural elements – box cubes and fan palms – which are softened with loose perennials in blue, pink and purple tones which complement the blue/grey screen.

Photos copyright Marianne Majerus

‘When we remodelled our home recently, I had no hesitation to engage Sue again. She is a delight to work with. She naturally relates to her clients, is highly creative and has a strong yet simple design ethos. She listens well and her designs reflect the clients ideas whilst at the same time providing gentle guidance to an improved outcome.

As before, she immediately understood what I was looking for and translated that into a stylish space that has received much admiration from friends (and the press!). Her idea to commission a stunning steel piece that acts as both sculpture and practical shield to all the common trivia a family creates was truly inspiring.

I would have no hesitation to work with Sue again and have recommended her to many friends.”

Ms H, Highbury, London